Ипотечен център

Добре дошли в зоната на нашите независими ипотечни консултанти, осъществяващи дейност изцяло в полза на клиента – купувач или собственик – и без обвързване с услугите и предложенията на отделна банка или строителна компания. Това означава, че когато потърсите възможност да закупите или ипотекирате собствен имот, ние ви осигуряваме достъп до целия пазар на финансови институции (банков и небанков) и намираме най-доброто решение за вас и вашият кредит, при пълно съобразяване с вашите възможности и предпочитания.

Нещо повече – ние ще ви съдействаме с подготовката на документацията и правните аспекти на сделката, и дори можем да осигурим проверена и квалифицирана фирма за извършване на евентуални ремонтни или довършителни дейности.

С над 40 години опит на кредитния и ипотечния пазар, нашият екип притежава изключително ниво на знание и умения, за да разреши най-сложните казуси и да намери решение в най-комплицираните ситуации.

Надграждаме нашите умения не само при клиентски запитвания, но и с ежедневно наблюдение и информиране за динамиката и промените на пазара на имоти. Ще ви осигурим най-добрите и сигурни решения.

Предлагаме независим съвет за хората, които все още не са на финалния етап на сделката, но търсят повече информация за различните възможности, типове имоти, вече получени кредити (вкл. и възможността да рефинансират с по-добри условия), защитата на имот и живот, възможността да спечелят от имота си, тенденциите на пазара на имоти…..

Когато купувате своят първи дом преминавате през наистина вълнуващ и изпълнен с емоции период. Същевременно трябва да намерите решения на огромно количество въпроси, което понякога изглежда плашещо. Именно затова ние осигуряваме индивидуално посветен на конкретния казус консултант. Той ще изчисли точно колко можете да получите като кредит, ще ви обясни целия процес и ще ви помогне да преминете през него без затруднения. Ще изчисли всички допълнителни разходи и ще ви съдейства с изпълнението на отделните стъпки, включително ще спести време или ще оптимизира разходите ви… или пък и двете.Когато сте готови да купите избрания имот, същият експерт ще ви помогне със следващите стъпки – с най-добрата оферта от кредиторите: работейки с банката ще осигури правния анализ на собствеността върху имота, ще съдейства за получаването на коректна и справедлива оценка от оценител. Ще бъде до вас при подписването на договора за кредит, покупката и въвеждането във владение. Ще ви помогне с преференциална и качествена застраховка, осигуряваща покритие не само според изискванията на банката, но предпазваща вас и вашата инвестиция в максимална степен.Заявете консултация сега и получете вашата преференциална оферта.
Когато търсите имот, които в дългосрочен план да управлявате, като отдавате под наем ситуацията понякога може да се различава от покупката на класически жилищен имот. Като предприемач или търговец, ние разбираме, че погледът ви и перспективите са различни. Такава е ситуацията и от страна на банките – офертите за допълнителен имот, който може да е различен от жилищен, варират в много по-широка степен. Вашият експерт не само ще съдейства с процеса на покупка, но ще бъде до вас при изготвянето на анализ за рентабилността от покупката, ще представи всички обстоятелства и детайли, които трябва да вземете под внимание, за да се превърне вашата инвестиция в печеливша.
Като собственик на имот и ползвател на ипотечен кредит вие сте наясно, че дори и малки разлики в условията по един ипотечен кредит, дават сериозно отражение върху сумата, която ще изплатите. Затова и повече от логично изглежда да имате на ваша страна експерт, който познава пазара и работи във ваша полза, така че да можете да предоговорите условията по кредита си или да рефинансирате с по-атрактивни параметри.Не само ще извършим безпристрастно сравнение на офертите, ами експертът от FinPoint ще ви осигури най-добрите индивидуални условия с които вашият имот ще „работи“ за вас. И както при други услуги – ще бъдем до вас от начало докрай в този процес.Свържете се с нас днес, за да научите колко можете да спестите ако управлявате добре вашият имот и вашата ипотека.
Понякога в живота ни не всичко се развива така, както планираме. Сблъскваме се с различни предизвикателства и се случва да изпаднем във финансово затруднение. Без значение дали не сме обслужвали коректно кредитите си, имаме публични задължения или сметките ни вече са запорирани, ако имаме необходимост от нов кредит ще се сблъскаме със затруднения. Дори и при такава ситуация обаче не всичко е загубено и нашите експерти ще ви помогнат да преминете през оздравителен процес и да се върнете там, където заслужавате да бъдете – желани от банките и ползвайки най-добри параметри.Ще ви обяснят как. От вас се изисква единствено да ни се доверите и да спазвате стъпките, които заедно ще начертаем за постигане на желаният резултат. Процеса се нарича възстановяване на кредитен рейтинг. Но това не е нужно да помните. Достатъчно е да ни потърсите за да ви разкажем възможностите.
Имате ли нужда да обсъдите намеренията си, възникнали въпроси или планирани цели свързани със закупуване, отдаване или притежание на имот? Можете да се обърнете към нас във всеки случай и възникнал казус, който стои пред вас. Консултацията с нас ще ви даде отговорите на въпросите, които имате. Идеи за реализация и насока за действия. Да обсъдите ситуацията с професионалисти винаги е по-доброто решение от това да се обърнете към приятел, съсед или в интернет. Повярвайте ни- ще ви спести много време, пари и нерви. Разкажете ни за вас.
Ипотеката е голям ангажимент. Всъщност не само ипотеката, а като цяло притежанието на недвижим имот е ангажимент и отговорност. Не бихте искали един ден вашите близки да се притесняват как ще обслужват кредитите ако вие не сте близо до тях. Дори и в един момент да не сте основния източник на доходи, подкрепата за семейството е повече от важна част за семейните финанси и активите. Нашият ипотечен център ще ви помогне с най-подходящите решения, така че притесненията да бъдат оставени далеч назад и да сте сигурни, че кредитите няма да се превърнат в тежест за вас и семейството.Съвет 1: Точното ниво на застрахователна защита Може да търсите покритие, което помага просто да покриете вашето задължение или пък искате да осигурите допълнителни средства за близките. Нашите експерти ще съдействат с избора на продукт, осигуряващ допълнително покритие и възможност за получаване на сума, по-голяма от остатъчното задължение по кредита. И покритие за втория участник, вашият партньор, в кредита. Ще обясним разликите между една фиксирана сума на покритие и намаляващото покритие. Когато остане по-кратък срок за изплащане на кредита, съответно сумата на дълга е малка, по- добре е да сте застрахован вие, а не само кредитора….Съвет 2: Допълнителни покрития/възможности/ при застраховките живот или здравните застраховки Можете да ползвате застраховка със спестовен елемент, така че освен застрахователното покритие при изтичането на срока й да разполагате с една достойна сума, която да осигури допълнително финансово благоденствие за вас и близките ви. Нещо повече – не е за пренебрегване данъчната ефективност на тези продукти Пакет Критични заболявания – към повечето застраховки живот може да се добави пакет покриващ риска вследствие на т.нар. тежки или критични заболявания. За съжаление никой не е застрахован от подобна диагноза и при подобно събитие се налага по-тежко и продължително лечение, изискващо съответните средства. Всеки би предпочел такъв разход да не излага на риск възможността да обслужва задължението по кредита си, нали? Здравна застраховка – всички сме чували израза, че „най-доброто за нас е превенцията“ затова и все повече хора избират Здравната застраховка, която осигурява допълване на обема и услугите на националното и задължително здравно осигуряване. Някои от покритията, които добавяме чрез избора на подобен продукт са: Болнично лечение, Извънболнично лечение, Дентално лечение, Медицински средства, Дневни пари за болничен престой, Обезщетение за операции, Физиотерапия и рехабилитация и др. 
Всеки кредитор изисква застрахователно покритие върху ипотекирания имот и дори предлага готово застрахователно решение, отговарящо на неговите изисквания. Тъй като това е вашият дом, вашето имущество и вашата сигурност, добре е да изберете застраховка, която в най-пълна степен защитава вашите интереси. Нашите експерти ще ви съдействат с цялостното решение, което не само да отговаря на изискванията на банката-кредитор, но и на вашите предпочитания. Ще добавим покрития, ще осигурим справедлива стойност и ще направим това на преференциална цена.
Този род защита е подходяща да се използва при ползване на кредит. Предложенията често се базират на предварително дефинирани решения, разработени за кредитополучатели от конкретна финансова институция. Застраховката осигурява спокойствие за застрахования в няколко покрити направления – от вероятността да се загуби доход поради временна загуба на работоспособност, през риска това да е следствие от трайна загуба на работоспособност до най-тежкия риск – загуба на живот.
Става въпрос за класическия кредит с който купуваме или изграждаме жилищен недвижим имот. И много често това е основното ни жилище в което живеем или ще живеем, и ще наречем наш дом. Обезпечен е с ипотека на закупувания / изграждания имот. С този кредит имаме привилегията да се възползваме от най-дългите срокове на изплащане (понякога над 30 години), да получим най-висок размер на финансиране спрямо стойността на имота и да ползваме най-ниските лихвени нива. Разбира се, фактът, че този кредит е ипотечен означава, че ако имате затруднения с обслужването на дълга, ипотекирания имот е под риск от разпоредителна сделка, инициирана от вашият кредитор. Или с други думи – финансовата дисциплина и реалистичната преценка на финансовите възможности трябва да са спътник при вземането на решение за ползване на ипотечен кредит. 
Тук говорим за специфична разновидност на жилищния ипотечен кредит, която е насочена към изграждането на еднофамилна къща. Процесът е малко по-комплексен, но напълно възможен да стартира дори и на етап проектиране. Управлението на средствата и инвестирането им в мечтания имот ще се извършва поетапно и под двоен контрол – както от наша страна, така и на финансиращата банка. Този продукт е свързана с повече ангажираност по отношение документооборота между нас и нашият кредитор, но финалния резултат наистина си струва: получаваме завършена бленуваната самостоятелна къща и имаме осигурено финансиране при най-добри условия. Един специфичен под-тип на този вид кредит е изграждането на т.нар. сглобяеми къщи. В зависимост от специфичните характеристики на вида имот и тук можем да си осигурим дългосрочно ипотечно финансиране Ако сте поели по пътя да изградите свой дом – представляващ самостоятелна еднофамилна (или многофамилна) къща – заявете консултация от нашите експерти.
С подходяща комбинация от продукти осигуряваме на вашата ипотека две важни неща: 1. Финансов резерв за периодите на финансови затруднения и 2. Възможност да изплатите дълга доста по рано (поне 15-20%) от договорения срок … или пък при погасяването на кредита да разполагате с една достойна сума, която да ви осигури финансово спокойствие и просперитет занапред.
В много отношения този кредит прилича на стандартния ипотечен кредит, тъй като отново става въпрос за покупка на недвижим имот, която ще финансираме с ипотечен дългосрочен кредит. Налице са обаче някои разлики, които както вие като кредитоискатели трябва да имате предвид, така и банките-кредитори отчитат при кредитирането с инвестиционна цел. Да, първата разлика е именно тази: целта на кредита не е да живеем в закупувания имот, а да генерираме доход от него, след придобиването му. И дори в дългосрочен план да спечелим от нарастването в цената на имота. Много често инвестиционните имоти не са жилищни, а друг вид имоти: общежития, офис, търговски и др. Различните видове имоти носят със себе си различни функционални и експлоатационни характеристики, което се изразява и в различни условия по отношение финансирането им от търговските банки. За да разберете повече за възможностите за финансиране, заявете консултация и нашите експерти ще обсъдят заедно с вас инвестиционното намерение.
Специализирани в структурирането на кредити за бизнес цели, експертите на FinPoint ще направят финансов анализ на вашият проект и на вашата компания. Ще работим заедно с вашите счетоводители, за да осигурим финансирането без значение дали става въпрос за инвестиционен проект или желаете вашите активи да допринесат за осигуряването на оборотния капитал от който се нуждаете. Нашата компания предлага широка гама от решения, така че вие да се чувствате уверени и подкрепени от надежден партньор, с който да направите следваща крачка в развитието или стартирането на вашия бизнес.
Тези кредити обикновено са краткосрочни и обикновено могат да се осигурят с по-малко усилия и изисквания от страна на кредиторите. В повечето случаи се предоставят от небанкови финансови институции и са обезпечени от жилищни имоти (предимно), търговски имоти и/или атрактивни парцели (УПИ). Могат да се използват за всякакви цели – от довършване на дадена инвестиция и последващото й въвеждане в експлоатация, съпроводено и от последваща възможност за банково финансиране до обезпечаване покупката на нов имот, докато вашият стар имот бъде продаден спокойно и на справедлива цена. Ако искате да научите повече за този род финансиране, моля свържете се с нас за консултация.
Не на последно място стои т.нар. Зелена ипотека. Всеки имот е съпътстван от сертификат за Енергийна ефективност. Не забравяйте да го поискате от вашия продавач! Може да ви осигури много предимства да ви спести разходи – сега и в бъдеще. Този кредит е подвид на почти всички останали ипотечни кредити, като носи определени предимства както в момента на кандидатстване за кредит с определени преференции от страна банковите институции, така и като предимства по отношение на цената, данъчните аспекти и комуналните разходи. Заедно с нашите експерти и партньори можем да ви консултираме не само при кандидатстването за ипотечен кредит, но и при необходимост от извършване на енергийно обследване и получаване на енергиен сертификат за притежаваната от вас сграда, или за подобряване на енергийните характеристики. За последното нашите партньори са готови да ви предоставят енергийно ефективни решения с изграждане на фотоволтаична система за собствено потребление, инсталиране на соларна система за битово горещо водоснабдяване и извършване на ремонтни дейности, повишаващи енергийните характеристики на вашия имот.
Всеки ипотечен кредит е свързан с набавяне на необходимите документи, които се изваждат от много и различни институции, а често се налага да ги набавяме от подразделения на институциите в различни населени места……. Ако искате да спестите време и да го използвате за вашето основно занимания и професия, ние можем да го направим вместо вас. Така няма да се налага да губите време в обиколка на отделните институции, да рискувате да извадите различен от изисквания документ и в крайна сметка да рискувате този процес да ви отнеме ненужно много време.Изберете един от нашите варианти за осигуряване на документи за ипотечен кредит:
  • стандартна услуга – осигуряваща набавянето на основния пакет документи за 7 работни дни на цена от 249 лева
  • бърза услуга – осигурява доставката на документи в срок от 3 работни дни при цена 349 лв.
Сроковете за услугите започват да текат от деня, следващ деня в който заявката за услугата , плащането за нея и всички необходими документи от ваша страна са осигурени и са предоставени на нашите експерти.С услугата Документи за ипотечен кредит си осигурявате без усилия, от всяка точка на България следните документи:
  • Данъчна оценка на имот
  • Скица на имот или Схема на самостоятелен обект,
  • Удостоверение за тежести
  • Удостоверение за семейно положение.
Ако е необходимо, на преференциална цена получавате:
  • Удостоверение от Регистър на имуществените отношения;
  • Справка от ЦКР на БНБ
  • Други документи – при необходимост
Документите получавате на хартиен носител чрез лицензиран пощенски оператор на посочен от вас адрес, или на имейл посочен от вас в заявката за услугата.Важно за реализирането на услугата е да ни предоставите Документ за собственост, бележка за платен данък (при възможност) и да заверите нотариално пълномощно с което можем да заявим и получим документите.В цената на услугата са включени таксите, които са дължими към съответните институции!